Gegrepen door techniek
Mijn belangrijkste vakgebieden zijn werktuigbouw, elektrotechniek, staalbouw, weg- en waterbouw, metallurgie, proceschemie en warenkennis.
Na afsluiting van mijn studies werkte ik eerst 10 jaar in research op het Philips Nat. Lab. en als hoofd produkt- en produktieontwikkeling resp. hoofd tekenkamer bij enkele industriële bedrijven.
In 1981 maakte ik mij zelfstandig en stichtte ik mijn eigen op het technisch erfgoed gespecialiseerde uitgeverij: De Archeologische Pers Nederland te Eindhoven. Hier verschenen mijn eigen publicaties over industriële archeologie en geschiedenis, oude techniek, technologie en metallurgie; alsmede mijn technisch-historische velddocumentaties, die steeds gebaseerd zijn op industrieel-archeologisch veldwerk.
Daarnaast adviseer ik sedert die tijd regelmatig (op free-lance basis) technische musea en overheden (gemeenten, provincie, Rijk) bij het verzamelen, conserveren, completeren, repareren, documenteren, exposeren en interpreteren van historische apparatuur, machines en processen.
Voor mijn publicaties en doumentaties maak ik - uiteraard in CAD - uitgebreide en complexe 2D en isometrische tekeningen van objecten, machines, installaties en complete technische bedrijfscomplexen. Met de opkomst van het 3D-ontwerpen bouw en animeer ik 3D-modellen. Deze zijn voor veel mensen toegankelijker dan tekeningen.
Mijn werk is altijd gebaseerd op originele bronnen. Ik heb sedert 1980 een grote collectie nieuw oud studiemateriaal bijeengebracht: enerzijds antiquarische technische boeken en tijdschriften; anderzijds een unieke verzameling historische gereedschappen en gereedschapwerktuigen. Want ik geloof heilig in het gebruik van primair bronmateriaal.
Boeken schrijf en produceer ik niet meer, want het Internet biedt me veel meer mogelijkheden om mijn werk met meer belangstellenden te delen. Ik startte deze website in 1999 en dat valt ook wel te zien aan de omvang die het geheel ondertussen heeft bereikt ....